zaterdag


Schattenjacht op een kaart.
Een knappe tool waarmee je een - op een kaart gebaseerde- schattenjacht kan maken voor je leerlingen. Kies de locaties die de leerlingen moeten vinden, schrijf een aantal aanwijzingen en deel de link met je klas. 

Surf naar http://www.classtools.net/mapgame/game.php

Zorg voor zoveel vragen (aanwijzingen) en antwoorden (locaties) als je wil om een virtuele 'schattenjacht' te creëren.

Wanneer je klaar bent kan je je spel opslaan en delen met anderen. Dit kan dmv een url, maar je kan onmiddellijk ook een QR-code genereren.



Actueel lesmateriaal bij live-beelden vogelnesten. De koolmees gaat bijna werpen. Volg het mee via twee verschillende webcams. Komen de eieren uit en wat gebeurt er als de kuikens uit het ei komen? Je kan op "Beleef de Lente Junior" met de klas live meekijken in acht verschillende vogelnesten en daarbij direct aan de slag met actueel lesmateriaal dat je vindt op het leerkrachtengedeelte van de website. Je kan kiezen per groep, tijdsduur, locatie (binnen- of buitenactiviteit) en onderwerp (de 8 vogels)

Op de website vind je ook een vogelgids waar je naast de uitleg over de vogel ook naar vogelgeluiden kan luisteren.



STRIPGENERATOR: zelf een strip bouwen. Eigen karakters creëren, objecten en vormen toevoegen kan allemaal.  Getest met de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar en spreekt enorm aan!  Best wel een account aanmaken om je werk te bewaren.






Voor kinderen is er ontzettend veel leuks op het internet te beleven.  Denk bijvoorbeeld aan de websites van Bobo, Sesamstraat, De Teletubbies, Bob de Bouwer, ... Deze sites en honderden anderen staan garant voor uren speelplezier.  Deze kinderbrowser voor kinderen tot +- 7 jaar is gratis en je moet niets instellen om deze te gebruiken.  Via automatische updates worden er regelmatig nieuwe en gecontroleerde websites toegevoegd.




Tip van juf Donia, ideaal voor lesjes techniek.







Velen hebben vast al gehoord van Twitter, YouTube, Picasa of GoogleMaps.  Misschien heb je de sites wel eens bekijken, maar vond je het een stap te ver om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.  De medewerkers van de openbare bibliotheken willen je graag helpen en bieden je op deze site stap-voor-stap handleidingen bij bekende websites.







Heel eenvoudig een rekenblad maken om de hoofdbewerkingen nog wat te verbeteren:





Laatste week computerles, Kerstmis komt er aan...



De beeldbank van schooltv.nl is voor veel leerkrachten een veel gebruikt platform maar de knop 'PLUS' bovenaan het scherm bied je heel wat interessante werkbladen die nog niet door velen gekend zijn.  Opnieuw :) een aanrader!!



Kerstspel op basis van web 2.0 toepassingen.




Hoe sociale media succesvol inzetten in de basisschool?  Dit prachtig uitgewerkt boek is te koop maar ook gratis als pdf te downloaden.



Inoefenen van de maaltafels en ondertussen een spelletje vier op een rij spelen.  De vermenigvuldigingen stel je samen door de 2 gele driehoekjes te verschuiven en zo het juiste getal te activeren om 4 op een rij te halen.




Cloud toepassingen

Steeds meer software komt in de vorm van een webservice die helemaal binnen je browser draait.  Er zijn heel wat voordelen aan dit concept.  Je beschikt als gebruiker automatisch over de nieuwste versie van de software.  Bovendien kan je er van op zowat elke locatie mee aan de slag.

Pic Monkey:

Een foto snel en eenvoudig bewerken.

Sumo Paint:

Complete afbeeldingen maken.

WE Transfer.  Zware bestanden mailen:

Via deze website kan je hele zware bestanden opladen en doorsturen naar iemand, die het dan op zijn beurt kan downloaden.  Opladen tot 2 GB!  Eenvoudig in gebruik zonder dat je een account moet aanmaken.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten